Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Старість - повинна бути щаслива та безтурботна

Дата: 07.05.2018 10:37
Кількість переглядів: 989

 

      Тому в Лугинській ОТГ функціонує з 14.07.2017 року сектор охорони здоров′я та соціальної сфери де здійснюються заходи щодо виявлення осіб, які потребують соціального захисту та допомоги і покращення системи соціального обслуговування в районі.

Станом на 01.05.2018 року виявлено 186 громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, з них обслуговуються в секторі охорони здоров’я та соціальної сфери 183 підопічних. Працівники докладають максимум зусиль для задоволення потреб одиноких, не здатних до самообслуговування громадян, незахищених верств населення та охоплення більшої чисельності осіб, які проживають у віддалених селах району.

Також обслуговування  проводиться на платній основі де виявили бажання 41 людина похилого віку. Навантаження в середньому на одного соціального робітника -11 осіб. Але не зважаючи на це працівники дбають  про літніх людей, ветеранів та інвалідів Лугинського району. Завдяки їхній турботі літні люди отримують надію на майбутнє, відчувають себе повноцінними і повноправними членами суспільства. Щодня соціальні робітники приходять на допомогу людям. Проявляють співчуття і терпіння, розділяють біль, деколи забуваючи про власні проблеми. Незважаючи на складнощі в роботі, знаходять в собі робітники бажання  і можливість бути корисними. Сили для усмішки і для ласкавого слова,  щоб вселити в людину віру в завтрашній день, подарувати  душевне тепло, якого не вистачає.

 В ході роботи було перевірено соціальних робітників, вивчено потреби підопічних та стан оформлення житлово-комунальних субсидій. Надано гуманітарну допомогу у вигляді одягу б/в від нашого постійного спонсора  Благодійного фонда  «Хлібний дім», які також надають безкоштовну допомогу гарячим харчуванням 11 підопічним.  А також проведена інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, щодо видів послуг, які надаються сектор охорони здоров′я та соціальної сфери.

Двох підопічних за згодою  у зв′язку з погіршенням стану здоров′я було влаштовано в будинок – інтернат.

Соціальне обслуговування здійснюють 18 соціальних робітників, які надають послугу соціальної допомоги вдома жителям Лугинської ОТГ.

Щотижня проводяться апаратні наради у селищного голови на яких постійно заслуховується питання про дотримання прав підопічних та якості надання їм соціальних послуг.

Ми готові дослухатись до кожного із Вас та допомогти у вирішені проблем, пам’ятайте ви не одні, звертайтесь за порадами та своїми пропозиціями до сектору охорони здоров’я та соціальної сфери об’єднаної територіальної громади.Ця праця  – особлива. Але тільки ті, хто наодинці з своїми думками доживає віку в самоті, можуть по-справжньому це розуміти і оцінити.

 Скарги та пропозиції стосовно соціально-побутового обслуговування громадян, які перебувають на обліку приймаються за телефонами:      9-15-69,  9-13-07.

                                         Виконавчий комітет Лугинської селищної ради

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь